Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.devoetbalmakelaar.com/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.devoetbalmakelaar.com/wp-includes/plugin.php on line 600
De opleidingsvergoeding en solidariteitsbijdrage bij transfers - De Nieuwe Voetbalmakelaar

De opleidingsvergoeding en solidariteitsbijdrage bij transfers

De opleidingsvergoeding en de solidariteitsbijdrage hebben tot doel clubs te belonen voor het opleiden van spelers. Voor beide vergoedingen geldt dat zij worden betaald aan clubs waar succesvolle spelers in hun jonge jaren speelden. Dat geldt voor zowel profclubs als amateurclubs. Hiermee willen de FIFA en de KNVB de opleiding van jonge spelers stimuleren.

Het moment wanneer de vergoedingen betaald moeten worden verschilt. De opleidingsvergoeding wordt betaald in de eerste jaren van een voetballer als prof. De solidariteitsbijdrage wordt opeisbaar bij betaling van iedere transfersom. 

 

 

Nationale en internationale transfers

Als een speler een internationale transfer maakt is de regelgeving van de FIFA van toepassing. Maakt een speler een nationale tranfer in Nederland dan geldt de regelgeving van de KNVB. Een nationale transfer is een transfer tussen twee Nederlandse clubs. De transfer van Stijn Schaars van PSV naar SC Heerenveen is een nationale transfer. Op nationale transfers is de regelgeving van de KNVB van toepassing.Ook de transfer van Geroghinio Wijnaldum van Newcastle United naar Liverpool is een nationale transfer. Op deze laatste tranfer is de regelgeving van de Engelse FA van toepassing. In Engeland werkt met niet met een opleidingsvergoeding, maar alleen met een solidariteitsbijdrage.

Een internationale transfer is een transfer tussen twee clubs uit verschillende landen. De transfer van Milik van Ajax naar Napoli is een voorbeeld van een internationale transfer. Op internationale transfers is de regelgeving van de FIFA van toepassing. Het gaat dan om de ‘Regulations on the status and transfer of players‘.

Lees hier hoe de berekening van de opleidingsvergoeding in zijn werk gaat.

Lees hier hoe de berekening van de solidariteitsbijdrage in zijn werk gaat.