Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.devoetbalmakelaar.com/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.devoetbalmakelaar.com/wp-includes/plugin.php on line 600
Solidariteitsbijdrage - De Nieuwe Voetbalmakelaar

Solidariteitsbijdrage

Solidariteitsbijdrage bij nationale transfers

De solidariteitsbijdrage is zowel bij nationale als bij internationale transfers in zijn totaliteit 5% van de betaalde transfersom. De bijdrage wordt uitgekeerd iedere keer wanneer een speler een transfer maakt waar een transfersom tegenover staat. Het maakt dus niet uit hoe oud de spler is. Ook aan het einde van de carrière van een speler worden de clubs die hem opleidden beloond. Net als bij de opleidingsvergoeding duurt de opleiding tot en met het seizoen waarin de speler 22 wordt. Daarbij wordt voor de seizoenen waarin de speler 14 t/m 22 jaar was 10 % van de totale solidariteitsbijdrage vergoed. Dat is dus 0,5 % van de totale transfersom. Voor de seizoenen waarin de speler 12 en 13 jaar oud is, wordt 5 % van de totale solidariteitsbijdrage gerekend. Dat is dus 0,25 % van de totale transfersom.

 

Solidariteitsbijdrage bij internationale transfers

Net als bij nationale transfers bedraagt de solidariteitsbijdrage bij internationale transfers altijd 5 % van de transfersom. De FIFA gaat er vanuit dat de opleiding van een speler duurt tot in het seizoen waarin hij 23 wordt. Voor de opleidingsjaren waarin de speler van 16 t/m 23 jaar was 10 % van de totale bijdrage betaald. Dat is dus 0,5 % van de totale transfersom .

Voor de jaren waarin de speler 12 t/m 15 jaar oud was, wordt 5 % per jaar gerekend. Dat is dus 0,25 % van de totale transfersom. Ook dit is dus weer anders dan bij de KNVB. Om het bedrag te innen dienen de clubs die recht hebben op een solidariteitsbijdrage aan te kloppen bij de club die de transfersom ontving.