Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.devoetbalmakelaar.com/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.devoetbalmakelaar.com/wp-includes/plugin.php on line 600
Intermediair Christian Visser in The Post Online - De Nieuwe Voetbalmakelaar

Intermediair Christian Visser in The Post Online

Toen ik begon als intermediair (voetbalmakelaar) gaf ik een interview aan Joost Bakker van de The Post Online.
Lees het hier:

Christian ‘de voetbaladvocaat’ Visser wordt spelersmakelaar
‘Op het vak van spelersmakelaar komen allerlei cowboys en ander geboefte af’

“U komt voor meester Visser?”, vraagt de secretaresse nadat we twee trappen in het statige pand van Meijers Canatan Advocaten aan de Amsterdamse Herengracht hebben beklommen. Verwarrend dit. Er is maar één meester Visser en die gaat doorgaans door het leven als Rijdende Rechter. Christian Visser, waar we vandaag mee hebben afgesproken, kennen we als De Voetbaladvocaat.

De immer goedlachse advocaat vertelt ThePostOnline over zijn nieuwe plannen. De Voetbaladvocaat wordt namelijk spelersmakelaar – alias De Nieuwe Voetbalmakelaar. “Als ik straks wekelijks naar Barcelona of Manchester moet vliegen, zal ik wat zaken aan collega’s moeten uitbesteden, haha.”
Persona non grata

Visser kwam onlangs landelijk in het nieuws, nadat de F-Side van Ajax – de club waar Visser al jaren over de vloer komt als supporter én waar hij menig harde kernsupporter succesvol bijstond – hem tot persona non grata verklaarde. Voetbalfans uit heel Nederland weten dat ze kunnen vertrouwen op de expertise van de advocaat en dus vond Feyenoordsupporter Frank de W. zijn weg naar Visser, nadat hij werd gearresteerd bij de ‘barbaarse’ rellen in Rome.

De voetbaladvocaat nam de klus aan en trad ermee naar buiten, tot onvrede van de hardcore Ajacieden. Visser: “Ik vind het jammer hoe het gelopen is, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het weer goedkomt.”
Voetbalmakelaar

Het incident heeft niks te maken met de keuze van Visser om naast zijn bestaan als strafpleiter de voetbalmarkt nog breder in zijn werk te implementeren. Nog voordat de FIFA het licentiesysteem vrijgaf, haalde Visser zijn papiertje. En hij gaat het helemaal anders doen.

“Huidige zaakwaarnemers krijgen doorgaans vijf tot tien procent van het salaris van de speler die zij bijstaan, elk contractjaar weer. Dat is veel te veel. Ik laat me puur betalen voor gewerkte uren. Dat betekent dat spelers goedkoper uit zijn en contractueel niet aan me vastzitten. Met mijn kennis als advocaat hebben ze de garantie op een waterdicht contract en ik werk transparant. Makelaars schermen altijd met allerlei activiteiten, maar hoe maken ze deze hard? Bij mij krijgen ze keurig op papier wat ik welk uur voor ze heb gedaan en wat dat uiteindelijk kost.”

‘Makelaars schermen altijd met allerlei activiteiten, maar hoe maken ze deze hard?’

“Door geen langdurig contract af te sluiten, heb ik geen andere belangen dan een zo goed mogelijk contract afsluiten. Het belang van de speler staat centraal. Clubs betalen nu nog spelersmakelaars, maar indirect komt dat bedrag natuurlijk uit het potje dat de club gereserveerd heeft voor een bepaalde speler. Zowel club als speler is dus beter af met een andere constructie.”

Wat vind je ervan dat de FIFA het licentiesysteem heeft afgeschaft? Heb je voor niks dat papiertje gehaald.

“Het is zeker niet voor niks geweest, ik heb er wel wat van opgestoken. Slechts een klein percentage van de deelnemers slaagt voor het examen, dat zegt iets over de moeilijkheidsgraad en de kennis die je moet hebben.”

“Wat betreft het afschaffen van het licentiesysteem, daar ben ik absoluut tegen. Het licentiesysteem werkte enigszins als een zeef. De reden van de afschaffing door de FIFA is natuurlijk absurd. We kunnen de regels niet handhaven dus schaffen we de regels af. Dat is hetzelfde als zeggen: iedereen rijdt hier door rood, dus halen we de verkeerslichten weg. Op het vak van spelersmakelaar komen allerlei cowboys en ander geboefte af. Daardoor krijg je praktijken zoals bij Neymar. Overal zitten rechten en belangen, dat schiet natuurlijk niet op. “

‘Op het vak van spelersmakelaar komen allerlei cowboys en ander geboefte af’

“Overigens moeten spelersbehartigers zich in Nederland sinds april 2015 nog wel inschrijven als intermediair bij de KNVB. Volgens de voetbalbond wordt daarmee ‘het eerste kaf van het koren gescheiden’. Een licentie kan de bond niet meer vragen, maar de intermediairsregel zorgt er bijvoorbeeld voor dat zaakwaarnemers met een strafblad worden uitgesloten van de onderhandelingstafel.”

Lees verder op: The Post Online